En ny generation elbåtar

En underhållsfri och miljövänlig solelbåt för alla

Solelbåten Greta

Du behöver inte vara stor för att göra skillnad

Elbåten Greta är Elvenes nyckel-i-hand lösning, som är utvecklad för att göra elbåtandet möjlig för alla. Elbåten Greta drivs helt och hållet på solel och är helt och hållet underhållsfri. 

Greta är 470 cm lång och är ett utmärkt val för nöjeskörande, stugfärder eller fiskeresor.  Den nyaste båttekniken har använts för att att utveckla henne vilket gör henne miljövänlig och lätt att använda.

Mot hållbarare framtid

När samhället är påväg mot ett hållbarare sätt, måste också båtandet förändras. Varje år ser vi fler och fler alternativ av elbåtar på vattnen.

Elbåtens stora fördelar är att den är tystlåten och utsläppsfri. Tidigare var problemet med elbåtarna deras höga pris och förhållandevis dåliga range. För en längre resa, måste man planera alla stopp nogrannt för att kunna använda sig av befintlig infrastruktur. 

Elvene ville lösa dessa problem och bygga elbåtar som är helt och hållet oberoende av infrastrukturen, underhållsfria och miljövänliga samt lätta att använda.

Elvenes båtar är självförsörjande, utan extern laddning. I optimala förhållanden är deras range oändlig och utan driftskostnader. Aldrig tidigare har det varit så lätt att byta till elbåtande! 

Följ oss på vår resa att förändra båtbranschen och på samma gång förbättra möjligheterna till hållbart båtande.

Eco-friendly boat

Om Oss

Idén till Elvene kommer från två företagaren med olika bakgrund, som ville dra nytta av de olika kunskaperna, för att bygga båtar som är lätta att använda, förmånliga och miljövänliga.

Vi ville skapa en hållbar elbåt som går 100% på solenergi, som är tillgänglig för alla. Så vi skapade elbåten Greta! Du kör minst 20 sjömil i 4 knop utan extern laddning. Alla våra båtar tillverkas i kuststaden Jakobstad, Finland.

Vår mission

Vi på Elvene, vill att alla skall ha möjlighet att köra med en elbåt på våra vatten.

Istället för att sitta och se på, ville vi göra något åt saken.

För att elbåtande skall vara möjligt för alla, måste alternativen vara bättre. Därför har vi bestämt att tillvreka hållbara, förånliga, snygga och lätta att använda båtar.

Genom att minska båtarna som använder fossila bränslen, vill vi dra vårt strå till stacken för Moder Jord. 

Våra elbåtar har inte över huvudtaget utsläpp, utan de laddas helt och hållet på solel.

Våra elbåtar passar perfekt till olika ändamål. Vill vill förandra synsättet på båtar och göra dem miljövänligare och roligare att använda! 

Senaste nytt

Buildning boats in the winter…

Winter has come with a bang this year, and it has given Fin-er it’s fair share of obstacles to overcome. Winter storms that cut out the power supply to our production fascilities and temperamentful heating systems that don’t want to work properly when it’s 25

Lue lisää »

Finer-Motors’ innovation is getting recognition

The days are dark and the nights are long, but at Finer-motor HQ the activity is higher than ever before.  Since receiving funding from the Finnish Centre for Economic Development, Transport and Environment, the work pace has increased exponentially and now Finer-motor has reached a

Lue lisää »

Följ oss på Instagram

  `

  Ota yhteyttä!

  Phone phone
  Email
  WhatsApp whatsapp
  Contact Us fluent_forms
  chat